Tørkeskadd kornåker
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Informasjon til de som er rammet av avlingsskade

8. august 2018

Her publiseres fortløpende informasjon til de som er rammet av avlingssvikt.
Prøver å legge ut linker til all informasjon som ligger åpent på nettet.

Regler for avlingsskadeerstatning. Landbruk24

Priser på halmpressing. NLR

Hvor mye plast på halmen? NLR

Slik berger du halm. Bondelaget

Ureabehandling av halm. NLR

Grovfôrmøte på Jæren, med plansjer. Bondelaget

Du kan så ettervekst, og få tilskudd for endret jordarbeiding. LMD

Viktig å ikke handle i panikk. Tine

Avlingsskade- søk om forskuddsutbetaling. Bondelaget

Kort om erstatninger i årets tørke. Bondelaget

Manglar du grovfôr i år? NLR

Presiseringer til avlingssviktsituasjonen. Landbruksdirektoratet

Plansjer fra «tørkemøte». Nortura

Plansjer fra «tørkemøte». NLR

Situasjonsrapport fra Nibio. 

Grovfôrmangel, det fins muligheter. TINE

Ta fôrprøver, du har kanskje mer fôr enn du tror. NLR

Åtte tips for halmpressing. Bondelaget

Kravet til grovfôr i økologisk produksjon reduseres til 50 %. NLR

Så lite grovfôr kan du klare deg med. NLR

Viktig når du slår kornåkeren som helsæd. NLR

Åker til tresking eller fôr. NLR

Samordner arbeidet med tørke og fôrkrise. Bondelaget og Småbrukarlaget

Fôrer halvt om halvt med halm og gras. Norsk Landbruk

Korngrønnfôr kan bli dyre fôrenheter. NLR

Skjema for kjøp og salg av halm. NLR

Ammoniakkbehandling av halm. NLR

Felleskjøpets halmformidling

Ekstrem tørke, ta vare på fôrressurser. Økologisk Norge

Nyttig informasjon om avlingssvikt. Bondelaget

Tine advarer mot å slakte kyr. Nrk

Møttes for å diskutere fôrsituasjonen. Bondelaget

Om beregning av erstatning og avlingssvikt. Landbruksdirektoratet

Korn til grønnfôr/ helsæd. FKA

Såing av alternative vekster. FKA

Tørke og gjødsling av eng. FKA

Behandling av halm, FKA

Fôring med lite grovfôr. FKA

Tørken vedvarer hva gjør jeg nå? FKA

Nytt grønnfôr på ettersommeren. NLR

Rett pris på halm. NLR

Fôrverdi av halm. NLR

Økonomiske vurderinger ved grovfôrmangel. TINE

Fôring av sau med lite grovfôr. Nortura

Fraråder import av grovfôr fra land med afrikansk svinepest. Veterinærinstituttet.

Tørke og avlingssvikt. Nortura

Halm som fôr. Tips fra Norsk Landbruksrådgiving.

Presiseringer om avlingsskadeerstatning og arealtilskudd. Landbruksdirektoratet

Fôrformidling,nettsted som formidler grovfôr

Felles innsats rundt fôrsituasjonen. NLR

Tenker du å innføre grovfôr fra utlandet? Mattilsynet

Presiseringer knyttet til avlingsskadesituasjonen. Landbruksdirektoratet

Dale endrer  avlingsskadeordningen, og innfører nulltoll på høy og halm

Når bekymringene rundt tørken blir store. Bondelaget

Hvordan klare seg med lite grovfôr. FKA

Grovfôrkrisen, hva bør du gjøre? Nortura

Tørkerammede økobønder kan søke om å bruke konvensjonelt grovfôr

Halm som fôr. NLR

Skal vi la kornet gå til grønnfôr? NLR

Bondelaget samlet landbruksaktører til samordningsmøte om fôrsituasjonen

Avlingsskade, Bondelaget

Småbrukarlaget ber om møte med Jon Georg Dale

Grovfôrmangel. Norgesfôr

Langvarig tørke skaper trøbbel- hva bør du gjøre? Fatland

Grovfôrkrise. Tine/NLR

Langvarig tørke skaper utfordringer. Tine

Livdyrmarkedet og utfordringer sommer og høst. Nortura

Krisemøter om grovfôrsituasjonen. Bondelaget

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.