Foto: Privat
Foto: Privat

Graver ned Hurdalsplattformen til Støre på Støre

5. mai 2023

For knappe to år siden fikk Torbjørn Støre på Støre Gård besøk av Jonas Gahr Støre som den gang var på valgkampturne foran Stortingsvalget. Da antydet Torbjørn at han hadde en fin haug for å gravlegge valgløfter som ikke ble innfridd. I dag gravla han Hurdalsplattformen i skuffelse over statens tilbud, men ikke dypere enn at den lett kan graves opp igjen.

Jonas Gahr Støre og Torbjørn Støre

-Det har nå gått snart to år siden vi hadde besøk av Jonas Gahr Støre her på gården, og da kom han med mange gode løfter for landbruket, og de ble fulgt opp i Hurdalsplattformen, sier Torbjørn Støre til Landbruk24. Men nå er jeg så skuffet og utålmodig over at løftene ikke er fulgt opp at jeg gjør alvor av det jeg antydet da Støre var her, jeg graver ned Hurdalsplattformen, sier en frustrert bonde på Støre Gård.

Støre er leder i Levanger og Frosta produsentlag som samler melkeprodusentene i de to kommunene, grunnlagsmaterialet viser at de har hatt en kraftig inntektsnedgang siden 2021. Selv om staten sier de prioriterer melk i årets tilbud, viser referansebrukene at melkeprodusentene vil ha lavest inntekt av alle produksjoner i jordbruket i 2024.

Avløseren Henning Dragset var også med på “gravleggingen”, han  går siste år på Mære Landbruksskole, og har et stort ønske om  å kjøpe seg en gård i Trøndelag. Han er også betenkt etter dagens tilbud. -Det er og blir vanskelig for de som har investert i jordbruket. Samtidig kan han fortelle at at Aker Solution i Verdal er på jakt etter mye arbeidskraft, å at det er stor mulighet for å få jobb vis man er litt praktisk anlagt. Så det er hard konkurranse om dyktige ungdommer i Trøndelag.

Som en av flere arbeidsgivere til Henning, sier Torbjørn Støre at han er i tvil om han vil anbefale ham og satse på landbruket, sjøl om han har alle forutsetninger for å bli en dyktig bonde.

Her kan du lese sakene som Landbruk24 laget fra besøket sommeren 2021.

Støre om tetting av inntektsgap og prosenttoll

Støre: -Et regjeringsskifte betyr en ny kurs for landbruket