Bedøvet ulv
Foto: Statens naturoppsyn/Miljødirektoratet / NTB

Stortinget vil flytte Elgå-ulven, men et større område åpnes for lisensjakt

19. desember 2020

Stortinget sier nei til å oppheve den midlertidige utvidelsen av ulvesonen og iverksette lisensjakt. Dermed er det fremdeles rom for å flytte Elgå-ulven. Fredag åpnet  Klima- og Miljødepartementet for jakt i ca 30 prosent av det området som ble stengt for jakt fra 1. desember.

– Da var Stortinget ferdig med siste votering for i år. Og flertallet mener fremdeles at vi må forsøke å flytte det viktige ulveparet fra Deisjø-reviret før det blir åpnet for lisensjakt i området. Det var bra, skriver klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) på Twitter lørdag ettermiddag.

Det var Senterpartiet som sto bak forslaget som ble stemt ned på Stortingets siste dag i høstsesjonen.

Statens naturoppsyn jobber nå med å få flyttet Elgå-ulven og maken den har slått seg sammen med, fra Deisjøreviret i Østerdalen. Ulven anses som genetisk viktig, og myndighetene vil unngå at den blir skutt under lisensjakten.

Reduserer området som er unntatt fra lisensfelling

Departementet reduserer området utanfor ulvesona i region 4 og 5 som er unntatt frå lisensfellinga for å skjerme genetisk verdifull ulv, med om lag 30 prosent. Så snart ulveparet i Deisjøreviret er flytta, blir heile det aktuelle området opna for lisensfelling, skrev departementet i ei pressemelding fredag kveld.

Områdene som åpnes for lisensfelling er :

Et område avgrenset som følger: Fra Åkrestrømmen i en rett linje til Renåfjellet og videre i en rett linje til fjellet Kletten. Fra Kletten videre i rett linje til møtepunktet for kommunegrensene for Rendalen, Åmot og Trysil kommuner, videre langs kommunegrensen mellom Rendalen og Engerdal nordover til Fv. 217 og videre avgrensing av området i nord langs Fv. 217 til Åkrestrømmen.

Et område avgrenset som følger: Fra Åkrestrømmen og en rett linje ned til der Fv. 30 krysser Glomma ved Koppang. Langs Glomma i vest fra Koppang til der Rv. 3 krysser Glomma ved Atna i nord og videre i en rett linje fra Atna til Åkrestrømmen.

(NTB