Skip med soya
Foto. Denofa

Soyaimportør satser på norsk proteinindustri.

28. august 2018

Landets ledende soyaimportør og produsent av protein til fôr, Denofa AS, går inn i Foods of Norway-satsningen for å bidra til utviklingen av en norsk proteinindustri.

– Vi ønsker å være med i utviklingen av en ny norsk proteinindustri. Norge har gode muligheter til å utvikle protein til dyrefôr i kommersiell skala basert på norske bioressurser fra land og hav, sier Bjørn Rask Thomsen, administrerende direktør i Denofa AS

Denofa har siden 1912 produsert proteiner og oljer til fôr- og matvareindustrien. Fra hval og fiskeolje til dagens foredling av bærekraftig soyabønner. Dersom arbeidet i Foods of Norway lykkes kan det både bidra til betydelig lokal verdiskapning og et viktig bidrag til bærekraftig produksjon av husdyr og fisk.

Nyere forskning viser et stort potensial for utvikling av protein til fôringredienser. Denofa har ambisjon om å bidra til kommersialisering av denne forskningen med mål om produksjon av nye produkter for norske fôrprodusenter fra fabrikkanlegget i Fredrikstad.

– Vi ser på dette som en viktig del av vår innovasjonsprosess. Og en naturlig videreføring av vårt miljøengasjement fra arbeidet med import av GMO-fri soya og sporbarhetsprogram som bevarer regnskogen, sier Bjørn Rask Thomsen

– Det er svært viktig å få Denofa med på laget. Ikke minst på grunn av deres tunge kompetanse på produksjon av råvarer til fôr. Denofa vil være et godt supplement inn i Foods of Norways arbeid med å sikre at vi når målene om en mer bærekraftig matproduksjon i Norge sier Margareth Øverland, direktør i Foods of Norway.

Her kan du lese mer om prosjektet Foods of Norway.

Kilde: Pressemelding fra Denofa.