Fornebu  20160609.
Kjell Inge Røkke under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, hovedkontoret til Aker på Fornebu. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fornebu 20160609. Kjell Inge Røkke under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, hovedkontoret til Aker på Fornebu. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Røkke gir opp Norske Skog

21. mars 2018

Kjell Inge Røkkes Aker har trukket seg fra kampen om å overta Norske Skog AS og selskapets sju fabrikker.

Aker opplyser i en børsmelding onsdag formiddag at Aker Capital og investeringsselskapet Oceanwood har besluttet å avslutte avtalen. Bakgrunnen er uenighet om betingelsene for et felles bud på Norske Skog.

Oceanwood har derfor informert Aker Capital om at de fortsetter kjøpsprosessen uten det Røkke-kontrollerte selskapet.

Aker kommer dermed ikke til å legge inn et uavhengig bud på Norske Skog.

Det betyr at Jens Ulltveit-Moe er eneste kjente norske budgiver på fabrikkene til Norske Skog, etter konkursen i morselskapet tidligere i år.

Kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i Norske Skog AS opplyser til Trønder-Avisa onsdag formiddag at mellom fem og ti budgivere fortsatt er med i fase to i budprosessen. Samme avis har også snakket med tidligere styremedlem i det konkursrammede Norske Skogindustrier ASA og hovedtillitsvalg for Norske Skog på Skogn Svein Erik Veie, han sier blant annet: – Ulltveit-Moe er norsk, uttrykker industriell tankegang og tar kontakt. Jeg snakket med ham på mandag, og han fortalte at han har tenkt å satse på treforedlingsindustri, med biokraft som langsiktighet. Slik vi allerede er i gang med på anleggene i både Skogn og i Halden.

Les mer på E24