Morten Ørsal Johansen
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Regjeringens forslag ikke i tråd med Stortingets intensjon

29. juni 2019

Morten Ørsal Johansen fra Fremskrittspartiet, som var saksordfører da loven om forbud mot pelsdyr ble behandlet i Stortinget, går hardt ut mot regjeringens forslag til kompensasjon. -Dette er ikke i tråd med Stortingets intensjon, skriver han i en e-post til Landbruk24.

På spørsmål om han syns forslaget til kompensasjon er godt nok, svarer Morten Ørsal Johansen følgende:
-“Det forslag til forskrift som nå sendes ut på høring, er ikke helt i tråd med det jeg hadde forutsatt og som jeg har advart mot. Jeg er helt sikker på at høringsinnspillene vil gi klar beskjed om det også.

Når høringsinnspillene er inne og forskriften skal ferdigstilles, kan ikke det som nå er lagt fram bli det endelige resultatet. Dette er ikke i tråd med Stortingets intensjon

Pollestad angriper også Bollestad sitt forslag

– Jeg forstår ikke hvordan Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) har samvittighet til å foreslå en så dårlig kompensasjonsordning. Hun sender med åpne øyne nær 200 familier inn i økonomisk ruin. Det er kynisk og stikk i strid med de fine ordene fra regjeringspartiene om forbedringer og anstendighet i stortinget 13. juni, sier Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet og leder i Næringskomiteen, i en pressemelding. 

 – Senterpartiet vil ikke sitte stille å se på den uretten som Bollestad og regjeringen gjør mot pelsdyrbøndene som er rammet av forbudet. Denne saken vil bli løftet inn i Stortinget av Senterpartiet så snart Stortinget trer sammen igjen til høsten. 

Her kan du lese mer om høringsutkastet