Ammekyr
Illustrasjonsfoto: F. Meyer

Prisløyper for kjøtt og egg i 1. halvår 2022

2. februar 2022

Konsernstyret i Nortura vedtok 1. februar 2022 planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, svin, lam og egg. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.

Prisløype storfe:

Mandag 3. januar (uke 1): Engrospris opp 1,60 kr/kg
Mandag 28. februar (uke 9): Engrospris opp 0,80 kr/kg 
Mandag 28. mars (uke 13): Engrospris opp 1,30 kr/kg
Mandag 18. april (uke 16): Engrospris opp 1,30 kr/kg
Mandag 2. mai (uke 18): Engrospris opp 1,30 kr/kg

Prisløype gris:

Mandag 3. januar (uke 1): Engrospris opp 1,10 kr/kg

Mandag 28. februar (uke 9) Engrospris opp 2,00 kr/kg

Prisløype lam:

Mandag 3. januar (uke 1): Engrospris opp 2,00 kr/kg
Mandag 31. januar (uke 5): Engrospris opp 2,00 kr/kg
Mandag 28. februar (uke 9): Engrospris opp 3,30 kr/kg
Mandag 30. mai (uke 22): Engrospris opp 4,00 kr/kg

Prisløype sau:

Mandag 3. januar (uke 1): Engrospris opp 5,00 kr/kg

Prisløype egg:

Mandag 3. januar (uke 1): Engrospris opp 0,50 kr/kg

Mandag 28.februar (uke 9) Engrospris opp 1,00 kr/kg

Hvordan blir avregningsprisen

Endringer i omsetningsavgift, grunntilskudd, ekstra avtaletillegg storfe etc. kommer også utenom (ekstra avtaletillegg ligger i leveringsvilkår som krever innlogging på Norturas medlemssider).

Prisløyper

Prisløypene utformes med tanke å oppnå best mulig balanse mellom tilbud og etterspørsel gjennom året, gjennom å flytte slakting fra overskudds- til underskuddsperioder.

God balanse i markedet gir grunnlag for å ta ut en høyere pris. Det å skjære og omsette mest mulig av kjøttet ferskt er dessuten kostnadsbesparende i industrien. Og sist men ikke minst, det er med på å redusere reguleringskostnadene som bonden betaler gjennom omsetningsavgiften.

Kilde: Nortura