Fabrikk skilt Norske Skog
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oceanwood kjøper Norske Skog

4. mai 2018

Investeringsselskapet Oceanwood kjøper Norske Skog, ifølge Dagens Næringsliv.
Kjøpesummen er på drøye 2 milliarder kroner, og det er ikke nok til å dekke gjelden til kreditorene.
Det blir altså ingen norsk eller industriell eier av Norske Skog, slik både ansatte og skogeiere har ønsket.

Eilif Due styreleder i Allskog og tidligere styremedlem i Norske Skog ASA sier til Landbruk24 i dag.
-Oceanwood som jeg kjenner er en investor med basis i finansielle investeringer , jeg er fortsatt urolig over utfallet og avventer selskapets industrielle ambisjoner.Det bra å ha kommet til en konklusjon med en eier både for ansatte og leverandører.

Hovedtillitsvalgt ved Norske Skog fabrikken på Skogn, Svein Erik Veie, har følgende kommentar til Landbruk24:
“Endelig har det kommet en avklaring gjennom at ny eier er på plass. Oceanwood har vært med Norske Skog i flere år, kjenner selskapet godt og har dermed god kompetanse om både selskapet og industrien forøvrig. Ser frem til å få høre om deres fremtidsvisjoner. Vi vil formidle bærebjelkene, 1) Ansatte, 2) Skognæringa og 3) Krafttilgangen som avgjørende for vår industri og vår fremtid. Vi ser frem å treffe vår nye eier for å kunne formidle våre fremtidstanker, samt høre hva de tenker.”

Jens Ulltveit-Moe som også var med i budrunden sier følgende til DN: – Når det er en auksjon med bud, vil alltid noen tape. Denne gangen var det meg. På spørsmål fra DN om Oceanwood er de rette til å utvikle bedriften videre sier Ulltvei-Moe, – De har i alle fall satset mye penger på det. Jeg ønsker dem lykke til. De får sikkert norske samarbeidspartnere som kan gjøre den jobben veldig bra.

Les mer på E24

Før påske meldte Landbruk24 at Oceanwood, som tidligere samarbeidet med Kjell Inge Røkke og Aker, hadde vunnet budrunden. Selgerne av fabrikken kunne imidlertid ikke bekrefte det.

Saken oppdateres

NTB