Fabrikk skilt Norske Skog
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fortsatt uavklart om Norske Skog

3. april 2018

Nationen skriver i dag at det fortsatt er uavklart hvem som kjøper Norske Skog. Vi håper å kunne komme til en signert kjøpsavtale med en kjøper i løpet av denne uken eller neste uke, skriver konsernsjef Lars P. Sperre i Norske Skog i en sms til Nationen tirsdag. Onsdag før påske meldte Halden Arbeiderblad at investeringsselskapet Oceanwood skal ha kjøpt Norske Skog. Mens styrelederen avviste at noen nye eiere er på plass.

Onsdag ble det angivelig klart at det er investeringsselskapet Oceanwood som har vunnet kampen om Saugbrugs i Halden og de andre papirfabrikkene til konkursrammede Norske Skog. Det melder Halden Arbeiderblad , som får opplysningene bekreftet av flere ansatte på papirfabrikken Saugbrugs.

Men styreleder Sven Ombudstvedt bekrefter verken at Norske Skog har fått nye eiere eller at det er Oceanwood som er inne på eiersiden: «Det er foreløpig ingen nye eiere. Vi jobber med å ferdigstille prosessen, men annonsering kan sannsynligvis først skje tidlig neste uke», skriver Ombudstvedt i en SMS til lokalavisen.

Hovedtillitsvalgt og styrerepresentant Paul Kristiansen skriver derimot på en Facebook-side, der 267 fagorganiserte saugbrugsarbeidere er medlemmer, at «da ble Oceanwood nye eiere.».

Litt senere ble også den samme informasjonen formidlet åpent på Facebook av ansatte på Saugbrugs.

Styreleder i Allskog og tidligere styremedlem i Norske Skog ASA Eilif Due, sa til Landbruk24 skjærtorsdag: “Ukjent på hvem som har vunnet budrunde , viktig med en industriell partner med kunnskap om industrien og markedet. Avventer det endelige utfallet, mer enn rykter”

Hovedtillitsvalg for Fellesforbundet på Norske Skog fabrikken på Skogn, Svein Erik Veie, hadde følgende kommentar til Landbruk24. “Jeg er ikke kjent med hvordan prosessen  går og er heller ikke informert om noe resultat fra budsprossesen. Legger til grunn at ansatte gjennom de formelle organer blir informert når det foreligger et resultat. Meg bekjent skal dette skje etter påska. Uansett ønsker vi oss en eier som tenker utvikling og industrielt – til det beste for alle 7 fabrikker, alle selsskapets ansatte og norsk skognæring spesielt“.

Les også om saken i E24

Mer om budprosessen kan du lese i Norsk Skogbruk

Litt mer om historien til Norske Skog her

(©NTB