Nortura Gol
Foto: Nortura

Nortura Gol starter opp driften etter koronautbruddet.

3. november 2020

Nortura Gol iverksatte forrige uke en midlertidig stans som følge av at ansatte hadde fått påvist covid-19 smitte. Alle ansatte ble testet de påfølgende dagene og satt i karantene inntil alle prøvesvar var klare, og anlegget er nå klar for å starte opp driften igjen.

-Vi har god oversikt over situasjonen og gjennomfører nå en kontrollert oppstart. Vi planlegger å være tilbake til normal drift igjen mot slutten av uka, sier fabrikksjef Ingrid Hillestad Medhus.

Det er bekreftet smitte hos totalt 14 ansatte i tilknytning til Nortura Gol, i tillegg til to ansatte ved Norilia ullstasjon avd. Gol. Personer med smitte sitter fortsatt i isolasjon, og nærkontakter i karantene.

-Vi tilpasser driften i henhold til det vi har tilgjengelig av personell og forsterker våre smittereduserende tiltak ytterligere. Vi har hatt et godt samarbeid med kommuneoverlegen i Gol i denne situasjonen, sier Medhus.

Slaktingen som skulle vært gjennomført ved Gol ble mens det var stans i driften overført til andre Nortura-anlegg, slik at stansen medførte relativt små forsinkelser med tanke på opprinnelig slakteplan.

-Slik sett har dette fått begrensede konsekvenser, sier Medhus

Les om skjerpede smittevernråd fra Nortura

Kilde: Pressemelding fra Nortura