Slaktinga av kylling økte med 9,3 prosent fram til 1. august sammenlignet med fjoråret. Nortura ber nå sine kyllingprodusenter i Rogaland om å utvide produksjonen.
Dette er en oversikt over samlet slakting av kylling i årets 7 første måneder fra bunnåret 2015 fram til i år.
2015 | 46 049 | |
2016 | 48 238 | |
2017 | 53 824 | |
2018 | 51 961 | |
2019 | 56 824 | |
Kilde: | Fagbladet Fjørfe |
Nortura ber om utvidet produksjon i Rogaland.
Nortura ber slaktekyllingprodusenter i Rogaland melde interesse for å utvide sin produksjon av slaktekylling, det er for 2020 behov for å øke produksjonen for leveranse til Hå Kylling AS.
– Det er viktig at vi har tilstrekkelig produksjonskapasitet for å betjene markedsbehov og volumbehov ved slakteriene, men vi skal ikke øke årlig produksjonskapasitet mer enn nødvendig. Vi skal heller ikke drive på akkord på beleggsgrenser eller nødvendige tomtider, sier Ola-Bjørn Haugbråten, tilførselssjef fjørfe i Nortura, til Norturas medlemssider.
Dette er helt motsatt utvikling som vi ser for firbeinte husdyr, der det er en kraftig reduksjon i slaktinga
Kilder: Nortura, Landbruksdirektoratet og Fagbladet Fjørfe