Foto: Lysbakkens Facebook-profil / NTB
Foto: Lysbakkens Facebook-profil / NTB

Håper fortsatt at flertallet bidrar til snuoperasjon for landbruket.

29. september 2021

De første kommentarene fra faglaga etter sammenbruddet i regjeringssonderingene om en flertallsregjering, er at de fortsatt håper at flertallet på Stortinget bidrar til en snuoperasjon i landbrukspolitikken, uavhengig av hvem som sitter i regjering. 

-Valgresultatet ga en helt klar beskjed om at det er nødvendig med en tydelig snuoperasjon i norsk landbrukspoltikk. Norges Bondelag forventer at det flertallet ivaretar dette ansvaret, uavhengig av hvem som sitter i regjering, sier generalsekretær i Norges Bondelag til Landbruk24 umiddelbart etter at det ble klart at det ikke blir en flertallsregjering i denne omgang.

 

 

-Beklagelig

-Dette er synd. En flertallsregjering med disse tre var vårt foretrukne alternativ. SV har vært tydelig på en 4 årig opptrappingsplan for jordbruket. Når SV forlater sonderingene pga. fordeling, miljø og klima er det beklagelig. Norsk matproduksjon og matproduksjon forøvrig er avhengig av at vi har mulighet til å nå 1,5 -2 graders målet, skriver Kjersti Hoff leder i Bonde- og Småbrukarlaget til Landbruk24.

-Sv har vært tydelig på en 4 årig opptrappingsplan for inntekt på lik linje med andre i samfunnet og endring av landbrukspolitikken. Vi jobber mot alle 3 partiene og håper at en tydelig jamstillingsplan er med i kabalen videre, med Sp sin inngang med 4-6 år, skriver Hoff.