Hurdal 20210923. 
Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken ved Hurdalsjøen hotell for sonderinger om regjeringsforhandlinger mellom Ap, SV og Sp som starter torsdag.
Foto: Torstein Bøe / NTB
Hurdal 20210923. Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken ved Hurdalsjøen hotell for sonderinger om regjeringsforhandlinger mellom Ap, SV og Sp som starter torsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Det blir ingen flertallsregjering

29. september 2021

SV går ut av sonderingene om en rødgrønn trepartiregjering sammen med Ap og Sp, bekrefter SV-leder Audun Lysbakken.

– Vi er svært skuffet over at det ikke er grunnlag for en rødgrønn regjering i denne omgang. Siden valget har vi jobbet hardt for en regjering som reduserer forskjellene og tar kraftfulle grep mot klima- og naturkrisa, sier Audun Lysbakken.

Han påpeker at det hele tiden har vært klart at den helhetlige politikken for rettferdig fordeling og helheten på klima og natur ville avgjøre om SV går i regjering.

– Det er fordi vi ser at helheten på disse områdene ville blitt for svak at vi nå går i opposisjon og kjemper for disse sakene i Stortinget, sier Lysbakken.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet i formelle regjeringsforhandlinger

Arbeiderpartiet og Senterpartiet går inn i formelle regjeringsforhandlinger etter at SV trakk seg fra sonderingene.

Dermed ligger det an til at Norge får en mindretallsregjering ledet av Jonas Gahr Støre som består av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det opplyste partiene onsdag kveld.

[email protected]