Jonas Gahr Støre
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Arbeiderpartiet krever handlingsplan for landbruket.

24. oktober 2018

Arbeiderpartiet mener regjeringen gjør for lite for å ruste landbruket mot ekstremvær og vil at regjeringen legger fram en handlingsplan allerede til våren, ifølge Nationen.
Her er hele forslaget fra Arbeiderpartiet

– Vi må bekjempe klimaendringene, men vi må også tilpasse oss dem. Denne sommeren og høsten viser utfordringene både med mangel på vann, og for mye vann, sier partileder Jonas Gahr Støre (Ap) til avisen.

Partiet vil ha med Stortinget på at regjeringen senest første halvår 2019 skal legge fram en plan for klimatilpassinger av landbruket. Her er målet å opprettholde og forsterke selvforsyningsgraden av jordbruksprodukter i møte med klimaendringer.

Støre mener regjeringen er for passiv, og ønsker fortgang i arbeidet.

Ap legger fram flere konkrete tiltak, blant dem virkemidler for drenering, profilering av jord, forsterke utvidelsen av vannløp og gjøre dem mer forutsigbare.

Partiet foreslår også å øke den norske kornproduksjonen, samt at beredskapen styrkes med tørking og lagring av korn på de enkelte brukene.

Her kan du lese om Arbeiderpartiets opptrappingsplan for landbruket.

Når det gjelder betaling, sier Aps landbrukspolitisk talsperson Nils Kristen Sandtrøen at dette må være et spleiselag, «som sørger for at vi klarer å nå de nasjonale målsettingene for matproduksjon».

(©NTB)