Ylva Freed

Ylva Freed ny direktør i Eurofins Agro

7. september 2020

Ylva Freed, som selv omtaler seg som en ambisiøs landbruksnerd, tiltrer i stillingen som administrerende direktør for Eurofins Agro i november 2020. Ylva er utdannet sivilagronom med master i husdyrfag og har i tillegg en master i strategisk ledelse fra NHH. De siste årene har hun jobbet i Landbrukets Dataflyt, tidligere kjent som Produsentregisteret. Før det har hun ledet Norsk Fjørfelag og vært teamleder i Landbruksdirektoratet. 

-Eurofins Agro er landets ledende leverandør av laboratorie-analyser til landbruket, sier fungerende direktør Jon Ragnar Røed.  Vi jobber hver dag for å gi produsentene økt kunnskap om egne innsatsfaktorer. Dette gir grunnlag til å ta bedre valg for økt presisjon og bedre lønnsomhet i egen produksjon. Ylvas faglige bakgrunn og brede kontaktflate mot norsk landbruk er en klar styrke og vi er svært fornøyde med å få Ylva med oss på laget. Vi har stor tro på at Eurofins Agro under hennes ledelse fortsatt skal være en attraktiv leverandør og samarbeidspartner for både produsentene, rådgivingstjenestene og for forskningsmiljøene, sier Røed

 

– Jeg har alltid elsket kunnskapsformidling og brenner for norsk matproduksjon», sier Ylva. Det har preget hele min karriere. Evnen til å tilegne seg og ta i bruk ny kunnskap er en vesentlig del av suksessen til norsk matproduksjon. Den jobben blir vi aldri ferdige med. De siste årene har jeg jobbet med organisering, foredling av data og formidling av informasjon. Jeg har god innsikt i hvordan kombinasjon av data fra ulike kilder kan skape en merverdi for produsentene. Den kunnskapen passer godt inn, også hos Eurofins.

– Eurofins Agro er en god samarbeidspartner for mange og jeg er klar for lede selskapet videre og lover å holde beina godt plantet på jorda. Bokstavelig talt, avslutter Ylva

Fakta

Eurofins Agro Testing Norway AS leverer analysetjenester hovedsakelig innen jord, grovfôr, planter og organisk gjødsel. Våre kunder er i en rekke bransjer som produsenter/bønder, rådgivere, offentlige virksomheter, universitetssektoren og forskning. Selskapet har ti årsverk og holder til på Kambo ved Moss.

Eurofins i Norge har totalt i overkant av 200 ansatte, hovedkontor og laboratorium i Moss samt laboratorier i Oslo, Kristiansand, Klepp, Bergen, Florø, Ålesund, Trondheim, Sortland og Alta. Vi utfører kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser, samt prøvetaking og rådgivning innen områdene miljø, mat/fôr, landbruk og produkter/kjemikalier. Eurofins bygger virksomheten på grunnverdiene kundefokus, kvalitet, kompetanse, lagånd og integritet.

Kilde: Pressemelding fra Eurofins Agro.