Olav Breivik
Olav Breivik Foto: Viken Skog

Viken Skog bruker også forkjøpsretten i Moelven

4. januar 2020

Viken Skog besluttet lørdag å benytte seg av forkjøpsretten til aksjer i Moelven Industrier. Fra før har Glommen Mjøsen Skog sikret seg kontroll over selskapet, mens AT Skog melder at de ikke vil bruke sin forkjøpsrett.

Viken Skogs avgjørelse betyr at selskapet investerer 200 millioner kroner og øker sin eierandel til i overkant 20 prosent, heter det i en pressemelding sendt ut lørdag kveld.

– Sammen med øvrige eiere ønsker vi å utvikle selskapet videre som et ledende tremekanisk selskap i Skandinavia. Moelven er også en stor og viktig kjøper av tømmer fra Viken Skog, og denne investeringen bidrar til å sikre andelseiernes interesser i verdikjeden, sier styreleder Olav Breivik i Viken Skog.

Samtidig sendte AT Skog ut en pressemelding der de avklarer at de ikke vil bruke sin forkjøpsrett.

Mer enn 50 prosent

Fredag ble det kjent at Glommen Mjøsen Skog får mer enn 50 prosent eierandel i Moelven Industrier. Selskapet benyttet seg av forkjøpsretten da Felleskjøpet Agri og Eidsiva solgte sine aksjer til det nye selskapet Skog Holdco.

– Glommen Mjøsen Skog har vært den toneangivende, langsiktige og stabile eieren i Moelven Industrier, et selskap med god lønnsomhet og framtiden for seg. Vi ønsker å forbli i den rollen, sa administrerende direktør Gudmund Nordtun i Glommen Mjøsen Skog i en pressemelding fredag.

Priset til drøyt 2 milliarder

Ifølge E24 priset handelen fredag aksjene i Moelven Industrier til 16,50 kroner per stykk, noe som verdsetter hele selskapet til drøyt 2 milliarder kroner.

Moelven Industrier hadde ifølge årsrapporten en omsetning på drøyt 11 milliarder kroner i 2018, mens driftsresultatet endte på 586 millioner kroner, det nest beste gjennom tidene. Ved utgangen av året hadde selskapet i alt drøyt 3.500 ansatte, hvorav rundt 1.700 jobbet i Norge og 1.800 i Sverige.

Hovedkontoret ligger i Moelv i Innlandet-kommunen Ringsaker.

(©NTB)