Anne Berit Aker Hansen
Foto: Ilja C. Hendel

-Vi må produsere mer norsk mat nå

26. mai 2020

Vi trenger ikke storfekjøtt fra Latin-Amerika og franske oster. Mer norskprodusert mat og drikke gir både arbeidsplasser og beskyttelse mot nye kriser, mener Anne Berit Aker Hansen. leder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) -Vi må gripe muligheten til å produsere mer norsk mat nå, sier Aker Hansen til FriFagbevegelse

Nå må vi se på den unike muligheten vi har i Norge til å produsere mat. Vi har alt her, bortsett fra nok vilje og fokus til å satse, fastslår lederen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Nå som vi har forstått at ansatte i matproduksjonen faktisk er blant dem som utfører samfunnskritiske jobber, mener Anne Berit Aker Hansen at vi både bør øke norsk produksjon, og lønna og statusen til de ansatte.

Forbundslederen vil ha mer støtte til norske bønder for at de skal produsere mer meieriprodukter, bær og grønnsaker.

-Hvis alle som jobber med matproduksjon skal ha lønn å leve av og skikkelige arbeidsvilkår, må vi nok regne med å betale mer for noen matvarer, tror Aker Hansen. Hun peker på at nordmenn i snitt bruker 11 prosent av lønna på mat, en vesentlig lavere sum enn i de fleste land.

NNN organiserer 28.000 ansatte i mat- og drikkevareindustrien

Les hele saken hos FriFagbevegelse