Nykål
Foto: Gartnerhallen

Varmen gjør at grønnsakene er i rute

26. mai 2018

Denne måneden har vært den varmeste mai-måneden som er registrert på Østlandet noensinne. Norske bønder frykter det kan ramme avlingene. Men leder i Gartnerhallen Per Olav Skutle er optimist og sier til Landbruk24. – Varmen har gjort at forsinkelsen på grunn av en sein vår nå er tatt igjen, og at høstestart for de ulike grønnsakene nå er omtrent i rute. De profesjonelle dyrkerne har vanningsanlegg som nå går døgnet rundt.

På en markvandring i regi av Grønt Produsentenes Samarbeidsråd uttalte markedsansvarlig i Gartnerhallen, Bjørn Oppberget  − Vi kunne helt klart se at forsinkelsen den kalde og lange vinteren brakte med seg var hentet inn av varmen for de fleste kulturene, de fleste stedene. De siste ukers varme kunne ikke vært timet bedre om vi skulle bestilt det selv.

Nykålen kommer

-I løpet av noen få dager vil flere av våre produsenter begynne å skjære nykål . Det lover godt for markedet at vi nå i uke 21 har full dekning av hjertesalat og isberg og at vi kun er timer unna full markedsdekning på nykål, sier markedsansvarlig i Gartnerhallen, Bjørn Oppberget.

Oppberget kunne opplyse om at stadig nye grønnsaker kommer nå på markedet  og mye raskere enn først anslått.

I Lærdal vokser det også i rekordfart. Se saken hos NRK her

Kilde: gartnerhallen.no