Trine Hasvang Vaag
Foto: Nortura

Valgkomiteen foreslår gjenvalg på Trine Hasvanng Vaag i Nortura.

14. februar 2020

Valgkomiteen i Nortura innstiller på at Trine Hasvang Vaag fra Snåsa i Trøndelag, velges for en ny periode som styreleder i Nortura. Vaag ble valgt inn i styret i 2016 og har vært styreleder siden 2017.

– Valgkomiteen er klar på at selskapet fortsatt ikke leverer resultater på det nivået som eierne forventer og trenger. Vi opplever likevel at styret med Vaag i spissen jobber systematisk og godt og har en klar plan for å forbedre konkurransekraften til selskapet. Vi mener derfor det er riktig at sittende styreleder fortsetter å lede det viktige omstillingsarbeidet som styret har satt i gang og som Nortura nå står midt oppi, sier leder i valgkomiteen, Ole Næss.

Også nestleder i styret, Steffen Skolseg fra Snertingdal i Innlandet, foreslås for en ny periode i samme posisjon. Skolseg kom ny inn i styret i fjor og ble samtidig valgt som nestleder.

Styremedlemmene Inger Lise Aarrestad Rettedal og Johan Narum har gitt valgkomiteen beskjed om at de ikke ønsker å stille for en ny periode. Som nye styremedlemmer foreslår valgkomiteen Ole Reino Tala og Hans Amund Braastad.

Ole Tala er fra Sem i Vestfold, er økologisk eggprodusent og har fram til nå også jobbet som driftssjef i SB Skog. Tala er i dag leder i Regionutvalget i Øst.

Hans Amund Braastad er sau- og storfeprodusent fra Fåvang i Innlandet. Han har lang fartstid som tillitsvalgt i Nortura og har vært leder i Regionutvalget i Innlandet de tre siste årene.

– Dette er to rutinerte kandidater med god kompetanse, som valgkomiteen mener vil komplementere styret godt. Som RU-ledere for hver sin region er både Tala og Braastad godt kjent med Norturas utfordringer og vil derfor raskt kunne gå inn og fungere i sine nye roller, sier Ole Næss.

Som første vara til styret innstiller valgkomiteen Kjell Ove Høydal. Han er storfeprodusent fra Florø og har i tillegg lang og god næringslivserfaring. Høydal erstatter Endre Østbø som omkom i en tragisk ulykke i fjor sommer.

Mangeårig ordfører Håvard Ringnes har også gitt beskjed om at han ikke ønsker en ny periode. Valgkomiteen innstiller nåværende varaordfører, Kirsten Helen Myren fra Vegårdshei, som ny ordfører og foreslår Bjørn Arne Skoglund fra Risøyhavn i Nordland, som ny varaordfører.

Ole Martin Fjeldberg innstilles for en ny periode som leder av kontrollkomiteen. Liv Julie Vågan har frasagt seg gjenvalg, og Anne Lise Kindingstad fra Finnøy i Rogaland, foreslås inn som nytt medlem.

Både leder i valgkomiteen Ole Næss og nestleder Berit Hundåla går ut av valgkomiteen på grunn av årsbegrensningen. Valgkomiteen innstiller Bente Solenes fra Gjemnes i Møre og Romsdal, som ny leder og Bjarte Myren fra Bjordal i Vestland, som ny nestleder i valgkomiteen.

– Det har som vanlig vært et godt engasjement rundt valgkomiteens arbeid og vi takker for mange og gode innspill fra medlemsorganisasjonen, sier Ole Næss