Foto: Landbruks- og matdepartementet
Foto: Landbruks- og matdepartementet

Utnevnt til statssekretær, solgte gården.

23. januar 2019

Widar Skogan fra Balsfjord i Troms ble i går utnevnt til statssekretær for Olaug Bollestad i Landbruks- og matdepartementet. I følge sin egen Facebook-profil fikk Skogan tilbudet om å gå inn i regjeringsapparatet lørdag, søndag solgte han gården til neste generasjon, og tirsdag var han på plass i Oslo for å starte på jobben som statssekretær. Skogan har det siste halvåret vært fylkesråd for plan og økonomi i Troms fylke.

Men det skjedde mer innen familien i løpet av helga. Nikolai Skogan, sønnen til Widar, trakk seg som første nestleder i KrFU.
Både far og sønn er blant de «røde» i KrF som ikke ønsket dagens regjeringssamarbeid. Men mens sønn Nikolai Skogan valgte å trekke seg fordi han ikke vil stå inne for det partiet hans har gått med på, fikk faren et jobbtilbud fra øverste hold, skriver Nordlys.

– Jeg tapte kampen om den ønskede løsninga. Så har jeg nå lest den framforhandlede plattformen, og jeg mener den er veldig god blant annet på landbruk, næring, fiskeri og distrikt. Nå vil jeg være med å fylle landbrukspolitikken med innhold. Jeg mener jo også det er viktig å være til stede for å kunne påvirke, sier far Widar Skogan til avisa.

Selv om sønnen trakk seg fra KrFU-vervet, oppfordret han faren til å takke ja til jobben.

– Han er en viktig ressurs for landsdelen, og det er jo et poeng å ha en bonde i Landbruksdepartementet, sier Nikolai Skogan

NTB