Ett døgn gammel kylling
Foto : Berit Roald / SCANPIX

Underskudd for Norsk Kylling

8. mai 2018

Norsk Kylling opplevde en nedgang i driftsinntektene på 9,7 prosent til 932,2 millioner kroner, noe som må ses i sammenheng med inntektsfallet til Rema 1000. Driftsresultatet endte på negative 17,0 millioner, ned fra 54,8 millioner året før. Kyllingen Hubbard må ta deler av skylden for dette. Innføringen av det saktevoksende fjærkreet kostet 18 millioner i 2017, og det var før innføringen i det hele tatt var påbegynt.  Det skriver Dagens Næringsliv

Den nye kyllingen skal koste det samme i butikkene, og de skal opprettholde den samme lønnsomheten hos bonden, så derfor må de økte kostnadene hentes inn i verdikjeden mellom bonden og butikkene.
– Jeg tror vi skal komme på samme kostnadsnivå som på Ross, som var den gamle kyllingen, sier daglig leder  Kjell Åge Stokbakken i Norsk Kylling.

Stokbakken forklarer at årsaken til at de byttet kylling var at Hubbard vokser langsommere, noe som betyr at den lever bedre og har det bedre. – Da mener vi at den smaker bedre. Vi ville ha et mer ansvarlig produkt, og vi ser allerede dramatiske forbedringer når det kommer til dødelighet og prestasjon i fjøset, fortsetter han.