ScreenShot_04.06.2023_15_27_29

Ulv tok sau inne i fjøset

4. juni 2023

En sau ble drept av en ulv inne i et fjøs på Tynset søndag morgen. Ulven tok også en sau på et jorde utenfor fjøset. Natt til mandag ble den skutt.

Oppdatert:

Rundt klokken 01:00 natt til mandag ble en ulv skutt rett ved et fjøs på Tynset.

Ulven gikk rett gjennom gårdstunet og hoppet over et gjerde for å komme inn til sauene, skriver Tynsetingen.

Sauebonde Kjersti Ane Bredesen i Teldalen på Tynset fant en av de to døde sauene inne i fjøset og kunne konstatere at det måtte ha vært en ulv som hadde vært der, skriver avisene Tynsetingen og Arbeidets Rett.

En annen sau ble funnet drept av ulven på et jorde utenfor fjøset.

– Ulven har faktisk vært innenfor fjøsdørene. Her ligger det ordentlige blodkladder, og det er tydelig at det har vært en kamp. Sauene mine går inn her og legger seg om natta. Jeg har ikke store flokken og har følt meg trygg med opplegget på at de kan gå inn og ut av fjøset, sier Bredesen til Arbeidets Rett.

Saueangrepet antas å ha skjedd lørdag kveld eller natt til søndag. Statens Naturoppsyn gjorde søndag formiddag undersøkelser og fastslo at det dreier seg om et ulveangrep.

– Ingen tvil. Her er det bittmerker i nakke, kraftige nakkebitt over og under. Samt ulvespor i snøen. En teori kan være at ulven har angrepet ute og sauen har sprunget inn i fjøset etter den. For det ligger tarmer og blod ved inngangen, sier Jon Horten i SNO til avisen.

Så sent som torsdag ble det gitt fellingstillatelse på en ulv i Tynset kommune, og det letes nå etter spor. I tillegg settes det opp kameraer i Tynset Østs beitelags område.

I nabokommunene Tolga og Os er det tidligere blitt gitt skadefellingstillatelse på en ulv, skriver Tynsetingen.

(©NTB)

[email protected]