Ulv som er skutt
Illustrasjonsfoto: Politiet / NTB scanpix

Ulv som angrep sauer skutt på Tynset

29. juni 2021

En ulv som angrep sauer ble skutt i nødverge på Tynset natt til tirsdag. Dette er den andre ulven som blir felt i Nord-Østerdal i løpet av få dager.

Ulven skal ha angrepet sauer på beite da den ble skutt, melder NRK.

Ifølge Tynsetingen ble ulven skutt i nødverge, og det var ikke gitt fellingstillatelse.

Dette er den andre ulven som blir felt i Nord-Østerdal på kort tid. Søndag ble en ulv skutt ved Auma i Tynset kommune etter at det var gitt fellingstillatelse.

Leter etter kadaver

Politiet fikk melding om at ulven var felt klokken 3.34. I en pressemelding opplyser Innlandet politidistrikt at det er gjort funn av skadde lam i området der ulven ble skutt.

Ved 10-tiden tirsdag hadde sauebonden funnet åtte kadavre, skriver Arbeidets Rett.

– Nå leter vi etter flere kadavre. Jeg er 100 prosent sikker på at vi finner flere, men det er enorme områder. Halvparten av de vi har funnet, er kvestet med stygge sår. Det går skadde sauer med enorme lidelser i fjellet nå. Det er de jeg vil prøve å finne, sier bonden til nettstedet.

Har startet etterforskning

– Politiet har startet etterforskning og vil gjøre grundige undersøkelser for å klarlegge hendelsesforløpet. Statsforvalterens miljøvernavdeling og Statens naturoppsyn er rutinemessig varslet om forholdet. Ulven vil bli rutinemessig obdusert ved Veterinærinstituttet, heter det i pressemeldingen fra Innlandet politidistrikt.

(©NTB)