Ulv
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ulv skutt i Stor-Elvdal

29. mai 2018

En ung hannulv ble skutt i Stor-Elvdal i Hedmark sent mandag kveld. Fellingstillatelse ble gitt etter at ulven hadde tatt tolv sauer, melder Østlendingen. Det kommunale fellingslaget fikk jobben med å ta ut ulven etter en muntlig fellingstillatelse fra Fylkesmannen i Hedmark mandag formiddag.

Bakgrunnen for fellingstillatelsen var dokumenterte skader på tre søyer og ni lam, som alle ble drept eller avlivet ved Mykleby, vest for Glomma i Stor-Elvdal. Angrepene skjedde utenfor ulvesonen i et område prioritert for beitebruk.

Fellingsleder i Stor-Elvdal kommunale fellingslag, Tord Strand, sier tirsdag morgen til avisa at fellingen gikk greit.

– Ulven ble felt cirka 23.45 mandag kveld, og det var en ung hannulv på rundt 40 kilo. Den ble skutt langs Birkebeinervegen som går over til Lillehammer, ikke langt unna stedet der angrepene på sauene skjedde natta før. Den var nok på tur tilbake da vi påtraff den, sier han.

Fellingslaget var ute med tre mann rett etter at fellingstillatelsen ble gitt, før de utvidet til sju mann på ettermiddagen.

– Vi kom oss raskt opp i terrenget, da det ga mye bedre oversikt og mulighet for å postere oss. Sauene holder sammen tidlig i sesongen, og det gjorde arbeidet vårt mye lettere. Dette hadde vært vanskeligere senere i sesongen når de er mer spredd.

(©NTB)