Foto: Frederik Ringnes / NTB
Foto: Frederik Ringnes / NTB

Geir Pollestad blir ny landbruks- og matminister

4. august 2023

Geir Pollestad er i dag utnevnt som ny landbruks- og matminister. Sandra Borch blir ny forsknings- og utdanningsminister. 

– Jeg vil styrke norsk matproduksjon og gjøre det norske landbruket viktigere. Norsk matproduksjon skal ta sin plass i beredskapen, selvbergingen, næringspolitikken og miljøpolitikken, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad etter å ha blitt utnevnt som landbruksminister.

Fakta om Geir Pollestad

* 44 år

* Utdannet jurist ved Universitetet i Bergen, studert økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Stavanger.

* Møtte som vara på Stortinget for Magnhild Meltveit Kleppa fra 2009. Valgt inn på fast plass fra 2013 som representant for Rogaland.

* Har vært politisk rådgiver og statssekretær i flere regjeringer, blant annet to perioder i Samferdselsdepartementet under Marit Arnstad (2012–2013) og Liv Signe Navarsete (2008–2009). Han var også statssekretær i Olje- og energidepartementet under Terje Riis Johansen (2008).

* Parlamentarisk nestleder og finanspolitisk talsmann for Senterpartiet, sitter i finanskomiteen på Stortinget. Har tidligere vært leder av næringskomiteen, medlem av energi- og miljøkomiteen, valgkomiteen og arbeids- og sosialkomiteen.

* Var politisk nestleder i Senterungdommen 2001 til 2003. Fra 2003 til 2005 visepresident i Nordiska Centerungdommens Forbund. Var vararepresentant til Stortinget for Rogaland Sp fra 2001.

* Overtar, ifølge flere medier, fredag som ny landbruks- og matminister etter Sandra Borch (Sp) som blir nye forsknings- og høyere utdanningsminister etter Ola Borten Moe (Sp). Sistnevnte måtte gå av som følge av brudd på regjeringens habilitetsregler.

(Kilder: NTB, Stortinget, Wikipedia)

[email protected]

 
 
 
 

Saken oppdateres