Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tun Media kan bli solgt til Amedia

11. mai 2021

Medier24 skriver i dag at Amedia er i en prosess for  å kjøpe Tun Media AS som eier bla. Nationen og Bondebladet. Styreleder i Tun Media As bekrefter til Landbruk24 at de har innledet samtaler om strategisk samarbeid med Amedia.

-Styret og administrasjonen har arbeidet med Tun Medias strategi og funnet at vi bør søke samarbeid for å svare ut noen av de store utfordringene som er i mediemarkedet. Vårt mål er å styrke konkurransekraften til våre publikasjoner slik at vi kan få økt gjennomslagskraft, et bredere nedslagsfelt og økt lesergrunnlag for nyheter om landbruk, distrikt og norsk matproduksjon, skriver Kjell S. Rakkenes i en e-post til Landbruk24

-Amedia kan levere mange av de tjenestene som er viktige for å styrke Tun Medias konkurransekraft, og i den forbindelse har vi innledet samtaler om et strategisk samarbeid.

Utover det har jeg ingen kommentarer, avslutter Rakkenes.

Etter det Medier24 forstår vil Amedia ligge an til å ta mesteparten av aksjene i Tun Media, mens Trønder-Avisas eierselskap, AS Nord-Trøndelag, kan ende med opp mot 10 prosent.

I dag eier TINE, Nortura og Norges Bondelagprosent omtrent 25 % hver av aksjene i TUN Media, mens Felleskjøpet Agri eier 11 %.

Kilde: Medier24.