ScreenShot_13.01.2023_15_40_39

Trude Hegle innstilt som ny leder i Fjørfelaget

13. januar 2023

Valgkomiteen i Norsk Fjørfelag har innstilt Trude Hegle fra Østfold som ny leder.

Trude Hegle har sittet som styremedlem i Fjørfelaget i fire år. 53 åringen som driver kyllingproduksjon i Rakkestad beskrives både som engasjert og faglig kompetent. I tillegg til å drive gård med kylling,- melk- og ammeku-produksjon, praktiserer Trude også som veterinær.

Nåværende styreleder, Ingunn Øderud (62), har gitt beskjed til valgkomiteen at hun ikke er disponibel for en ny periode. Ingunn har flere engasjerte år bak seg i styret.

Kåre Vevik (56), rugeeggsprodusent i Trøndelag, er ikke på valg som styremedlem og har ett år igjen i styret, men har sagt ifra seg gjenvalg som nestleder.

Rune Aas (47) fra Brumunddal er på valg som styremedlem. Han innstilles på gjenvalg og i tillegg som ny nestleder. Rune driver kyllingproduksjon på gården han og kona kjøpte på det åpne markedet for fem år siden, og har nettopp ferdigstilt kylling hus nummer to på gården.

Thomas Kjørstad (44), kalkunprodusent fra Kongsberg innstilles som nytt styremedlem. Thomas er utdannet økonom, og hadde flere år bak seg i oljebransjen før han ble bonde på heltid. Thomas har nettopp bygget nytt kalkunhus til full konsesjon.

Kenneth Hole (43), eggprodusent på Jæren og Eirik Voll (50), kyllingprodusent i Ryfylke er ikke på valg.
Valgkomiteen foreslår gjenvalg på Odd Ingar Skei (54) fra Beitstad som 1. vara til styret og Marit Skuterud Vennatrø (48) fra Ås som 2. vara.

Innstillingen er enstemmig fra valgkomiteen

Kilde: Pressemelding fra valgkomiteen i Norsk Fjørfelag.