Norges lover
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Traktorfører tiltalt etter dødsulykke i Hordaland.

17. desember 2018

En 37 år gammel mann døde da bilen han kjørte ble truffet av en traktortilhenger i Kvam kommune i Hordaland i mars i fjor. Nå er traktorføreren tiltalt.

Ulykken skjedde på fylkesvei 49 mellom Norheimsund og Tørvikbygd på kvelden den 7. mars 2017. Tilhengeren løsnet fra traktoren og traff deretter personbilen som 37-åringen kjørte, i siden, skriver Bergens Tidende.

Statsadvokaten har tiltalt traktorføreren for brudd på straffelovens paragraf 281 om uaktsom forvoldelse av død, samt veitrafikklovens paragraf 3, som er i henhold til politiadvokat Kjersti Katrine Svendsens innstilling.

Svendsen sier traktorføreren er anklaget for ikke å ha forsikret seg om at hengerens festeanordning var tilstrekkelig festet og/eller sikret.

– Det er ikke funnet noen teknisk svikt verken ved hengeren eller traktoren. Så da kan hengeren rett og slett ikke ha vært festet godt nok, etter påtalemaktens syn, sier Svendsen.

Traktorføreren, som selv kjente 37-åringen, fortalte til Bergens Tidende i fjor sommer at han mener han ikke kunne forhindret ulykken.

– Jeg føler jeg ikke kunne gjort noe på noen annen måte. Jeg kjørte rundt i tunet hjemme, med hengeren på, før jeg dro. Alt så helt i orden ut da jeg kjørte hjemmefra, sa mannen.

Rettssaken kommer trolig opp i Hardanger tingrett våren 2019.

(©NTB)