Norges lover
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Traktorfører dømt etter dødsulykke i Fredrikstad

24. september 2019

En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i 90 dager etter å ha kjørt på en 79 år gammel mann i et fotgjengerfelt i Fredrikstad i januar, slik at mannen døde.

Ulykken skjedde 13. januar i år. 22-åringen kjørte traktor og holdt på å strø veiene på oppdrag fra Fredrikstad kommune.

79-åringen var i ferd med å krysse et fotgjengerfelt i Storveien i Onsøy sammen med sin kone da han ble påkjørt. Mannen døde momentant av hodeskader.

Fredrikstad tingrett mener 22-åringen opptrådte uaktsomt da ulykken skjedde. Retten viser blant annet til at frontruta på traktoren var skitten av veistøv og veistøv da ulykken skjedde. Traktoren var tom for spylevæske da ulykken skjedde, og utsikten ut av frontruta bar preg av dette, heter det i dommen.

Det pågikk veiarbeid i området på denne tiden. Retten mener det betyr at det ble stilt ekstra krav til at føreren skulle være oppmerksom.

Traktorføreren satt i en telefonsamtale med sin kontaktperson i kommunen da ulykken skjedde, Samtalen foregikk via hodetelefoner og ble avsluttet straks etter påkjørselen.

Fredrikstad tingrett dømmer også 22-åringen til å betale oppreisningserstatning på 125.000 kroner til 79-åringens pårørende. Mannen mister dessuten retten til å ha førerkort i tre år.

(©NTB)