Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

TINE sender 40 000 liter melk til Ukraina

7. april 2022

TINE sender 40.000 liter melk til Ukraina etter at ukrainske myndigheter har spurt Tine og regjeringen om hjelp til matforsyninger.

– TINEs ansatte og eiere er stolte, men også ydmyke av å kunne bidra. Nå sender vi 40.000 liter melk til Ukraina på forespørsel fra den ukrainske ambassaden, sier konsernsjef Gunnar Hovland  i TINE til NRK.

Hovland sier det både er ønskelig og nødvendig for TINE å hjelpe Ukraina.

– Bønder hjelper bønder. Når ukrainske melkeprodusenter trenger støtte for å forsørge eget folk, er det både ønskelig og nødvendig for TINEs eiere å avhjelpe situasjonen.

Selve transporten håndteres av Ukraina. Den første forsyningen sendes torsdag kveld og den andre fredag. Det kan bli aktuelt å sende mer melk.

– Selv om bøndene i Ukraina gjør alt de kan for å produsere mat, er det likevel slik at millioner av mennesker er på flukt i eget land, og forholdene for å holde tritt med behovet for næring ikke er til stede akkurat nå, sier Hovland.

TINE har aldri før har fått en lignende henvendelse.

– Den minner oss tydelig om at primæroppgavene til ethvert samfunn er å skaffe befolkningen trygghet og mat. Den minner oss også om våre eieres utvidede samfunnsansvar som melkeprodusenter, sier Hovland.

[email protected]