TINE lastebil
Foto: TINE

Tine overtar distribusjon for Hansa Borg bryggerier

13. mai 2020

Hansa Borg er TINE sin største kunde allerede på distribusjon, men fra 2021 overtar TINE hele distribusjon av kolli for dem til utelivsbransjen. Det betyr en fordobling i forhold til dagens avtale.

Tine presiserer til Landbruk24 at det er distribusjon av kolli som de overtar, tankølet skal Hansa Borg fortsatt distribuere selv.

Det er ikke bare meierivarer på TINE’s melkebiler. TINE kjører varer for over 130 små og store produsenter over hele landet.

– Hans Borg Bryggerier er vår største kunde allerede og vi er glade for at vi nå overtar hele deres distribusjon til barer og utesteder. Vi har hatt en god dialog med dem over lang tid. Samtidig har vi forståelse for at dette betyr omstilling for flere av deres medarbeidere, sier Karianne Andersen, salgssjef Distribusjonssalg i TINE Distribusjon.

I 2020 forventer TINE å selge transporttjenester for over 60 millioner og verdien av varene vi distribueres for andre er ca. 1,6 milliarder.

– Pr. år er det snakk 20.000 tonn og volumet øker for hvert år, sier Andersen.

Satser enda sterkere på salg av distribusjonstjenester

TINE har over 24 000 kunder som omfatter dagligvarebutikker, kiosker, bensinstasjoner, hoteller, kantiner, restauranter, skoler, barnehager, institusjoner m.m. TINE har høy leveringsfrekvens og en rutestruktur på over 800 enkeltruter.

– Jeg er veldig grad for den utvidede avtalen med Hansa Borg. Det betyr mye for oss. Salg av distribusjon er noe TINE ønsker å satse enda sterkere på. Vi har en velfungerende ferskvaredistribusjon og derfor kan vi tilby distribusjon med nasjonal dekning.  Etter som volumet av våre egne meierivarer er blitt redusert har vi plass på bilene. Det er både lønnsomt og miljøvennlig å fylle opp bilene mest mulig, sier konserndirektør Aniela Gjøs.

Kilde: Medlemssidene til TINE