Meieriet i Verdal
Tine Meieriet i Verdal Foto: Tine Mediebank

TINE og Orkla satser på norsk cheddar

4. mars 2019

TINE skal lage norsk cheddar, på norsk melk. TINE og Orkla har samarbeidet om utviklingen, og Orkla er første ute med å ta i bruk norsk cheddar på deres pizza. Det betyr flere nye arbeidsplasser og melk fra opp mot 160 norske gårdsbruk.

Cheddar er verdens største matlagingsost, men er så langt ikke mye i bruk i Norge. Nordmenns matvaner endres. Interessen for oster med mer smak øker, og cheddar er blant ostene som stadig flere nordmenn får øynene opp for. Nå etablerer TINE produksjon av cheddar på TINE Meieriet Verdal.

 TINE og Orkla går sammen om å satse norsk

Orkla og TINE har samarbeidet i mange år om ost på pizza. Både Orkla og TINE merker økende interesse for cheddar, og Orkla er først ute med å satse på den nye norskproduserte osten til deres pizza. Orkla har spilt en viktig rolle i utviklingen sammen med TINE.

– Norske råvarer er viktig for oss, og vi er selvsagt fornøyde med å nå få norskprodusert cheddar til pizzaene våre. Vi er svært glade for at TINE bestemte seg for å starte opp produksjon, og vi tror dette blir tatt godt imot også hos forbrukerne, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge.

Åtte nye arbeidsplasser

TINE er i full gang med å etablere cheddarproduksjon på TINE Meieriet Verdal. Eksisterende bygningsmasse er utvidet og ny produksjonslinje installeres til våren. Prøveproduksjonen starter på sensommeren eller tidlig på høsten. Dette gir åtte nye arbeidsplasser.

Stort potensial, kan bety melk fra 160 norske melkebruk!

Svenske forbrukere spiser fem ganger så mye cheddar som norske forbrukere. TINE mener potensialet for cheddar i Norge kan være opp mot 3000 tonn om noen år. Det vil bety melk fra 160 norske melkebruk.

– Vi tror det er et stort potensial, og jeg er glad for at Orkla er først ute og ønsker å satse på norsk cheddar fra TINE. Jeg tror denne osten vil være interessant for flere kunder innen både storhusholdning, industri, dagligvare og KBS. Særlig positivt er det at vi får anvendt mer norsk melk, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Kilde: Tine.no