Sindre Ånonsen. Foto: TINE
Sindre Ånonsen. Foto: TINE

TINE i dialog med Mondelez

13. juni 2023

Tine er i dialog med sin kunde, Freia-eier Mondelez, som blir boikottet av stadig flere aktører. Samtidig har Tine ikke vurdert å selv boikotte Mondelez.

I løpet av helgen har boikotten av Freia spredt seg og en rekke selskaper har satt salget av Freia-produkter på pause. Årsaken er at Freias morselskap Mondelez er svartelistet av Ukraina for å opprettholde sin virksomhet i Russland.

Melkesamvirket Tine leverer mindre mengder melkepulver til Freia-eier Mondelez, skriver Nationen.

– Vi er i kontakt med Mondelez for å ha en samtale med dem om disse tingene, sier kommunikasjonssjef Sindre Ånonsen i Tine.

I tillegg til å levere melkepulver som går til Freias sjokoladeproduksjon i Norge, leverer Tine også fløte til Mondelez i Tyskland for bearbeiding og retur til Norge.

Tine skal følge opp saken med Mondelez og kommer til å bruke tid på å gjøre en vurdering av saken, opplyser Ånonsen.

Han ønsker ikke å gå ut med hvor mye melkepulver samvirket leverer til Mondelez og sier at det er vanskelig å si om stadig flere Mondelez-boikotter vil få konsekvenser for Tine.

– Det er det for tidlig å si noe om i dag. Det vi kan si, er at vi ikke støtter en krigsøkonomi i Russland.

Ånonsen presiserer at ikke noe av det de leverer til Mondelez, blir brukt i Russland-produksjonen eller produkter som går til Russland. Selskapet har heller ikke vurdert å boikotte sin egen kunde.

– Ikke per i dag. Det skal ikke være noen tvil om at vi er tydelige i samtalene med Mondelez. Vi er i dialog og kan ikke fremskrive en beslutning nå, sier Ånonsen.

(©NTB)

[email protected]