Storfe spiser
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tilbyr veterinærkonsultasjon via video

1. april 2020

Gjensidige og FirstVet lanserer i dag et tilbud om veterinærkonsultasjon via videosamtale.  Torfinn Jæger i Gjensidige forsikrer overfor Landbruk24 at dette slett ikke er en aprilspøk. 

I forbindelse med koronakrisen har den digitale veterinærtjenesten FirstVet og forsikringsselskapet Gjensidige gått sammen om å tilby en løsning til bøndene. Fra og med 1. april kan norske bønder foreta veterinærkonsultasjoner via videosamtale. Takket være denne nye teknologiske løsningen kan man fortsatt jobbe kontinuerlig for dyrehelsen over hele landet, uten å risikere smitte under gårdsbesøket.

FirstVet er veterinærbesøk via videosamtale og har vært på det norske markedet i et år. Et team på 20 veterinærer jobber hver dag for hjelpe dyreeiere via videosamtale, hovedsakelig hunde- og katteeiere. Nå utvides tilbudet til å inkludere veterinærer med kompetanse på produksjonsdyr. Videosamtaler med en veterinær vil være et godt supplement til rådgivning på gårder, spesielt nå med den pågående koronakrisen hvor fysiske møter frarådes.

– Mange bønder lurer på hva de skal gjøre dersom ingen veterinærer kan komme til gården for å behandle syke eller skadde dyr. Vi er derfor svært glade for at vi på kort tid har kunnet legge til rette for trygg digital rådgivning sammen med de erfarne veterinærene i FirstVet, sier Torfinn Jæger, produktsjef i Gjensidige forsikring. Videosamtaler egner seg for mer enn bare akutte spørsmål.

FirstVet sine veterinærer kan også bidra med følgende:

● Flokkproblemer (jurbetennelse, hoste, klovsykdom, diaré, osv)

● Flokkbehandlinger (mark og utvendige parasitter)

● Individuelle syke dyr

● Råd angående fôring

● Mineraltilskudd

● Vaksinering av dyr

● Fruktbarhet

Videokonsultasjoner for produksjonsdyr er allerede testet med gode resultater i det svenske markedet. – Vi hos FirstVet er alltid første kontaktpunkt for bekymrede dyreeiere. Det gjelder også de som arbeider profesjonelt med dyrehold, slik bønder gjør. Vi er ekstra glade for at vi sammen med Gjensidige kan verne om dyrehelsen i Norge under denne pågående krisen, sier David Prien, administrerende direktør i FirstVet

Hvordan fungerer det?

● Last ned FirstVet-appen eller registrer deg direkte på https://www.firstvet.com/no

● Bønder kan registrere en hele dyrebeholdningen, eller individuelle dyr.

● Når behovet for veterinærråd oppstår bookes en videosamtale enkelt i appen.

● Prisen per konsultasjon er 349 NOK i hverdager og 549 på kveldstid og i helger.

● I perioden 1. April – 30. April er videosamtalen inkludert helt uten ekstra kostnader for alle som har husdyrforsikring hos Gjensidige.

Kilde: Pressemelding fra Gjensidige og FirstVet