Terje Wester
Foto: Fatland

Terje Wester ny styreleder i KLF

5. juni 2023

Terje Wester ble i helgen valgt som ny styreleder i KLF (Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund). Han overtar etter Ståle Gausen.

– Jeg gleder meg til å starte i det viktige vervet som styreleder i KLF. Det er mange viktige og ikke minst varierte oppgaver som ligger foran meg de neste årenen. Det blir mye nytt å sette seg inn i, sier Wester.

– I fjor var det strømkrise, årene før var det covid, og i år er det blant annet NNR (Nye Nordiske Ernæringsanbefalinger) som utfordrer bransjens aktører. Derfor er KLF-fellesskapet så viktig for alle medlemsbedriftene. Store og viktige saker kan diskuteres i fellesskap og gode løsninger er mulig å finne sammen. Slikt skaper samhold, understreker den nye styrelederen.

Wester er liksom avtroppende styreleder fra Inderøy i Trøndelag. Han var i mange år konsernsjef i Fatland, før han gikk inn som daglig leder i prosjekt Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Det er med andre ord en svært erfaren bransjemann som nå overtar styreledervervet i KLF.

Om kjøtt- og matindustriens rolle i dagens Norge har han følgene å si:

– Matindustrien er koblet sammen med landbruket i en evigvarende allianse. Vi blir sterkere gjennom å konkurrere på noen områder og samarbeide på andre. En god markedsbalanse er mest bærekraftig for alle, og er et område jeg ser frem til å arbeide mer med, understreker Terje Wester.

Kilde: KLF