Svein Ombudstvedt
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Svakere resultat for Norske Skog i tredje kvartal

21. oktober 2022

Til tross for høyere salgspriser gikk Norske Skog med et underskudd på 11 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra pluss 935 millioner kroner i andre kvartal.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor er imidlertid underskuddet forbedret fra en minus på 602 millioner kroner.

Driftsresultatet i tredje kvartal 2022 var på 113 millioner kroner sammenlignet med et negativt driftsresultat på 565 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene steg fra 2,6 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor, til 3,6 milliarder kroner i samme periode i år, men ombyggingen av anlegget ved Bruck i Østerrike fra papirproduksjon til emballasjeproduksjon preger resultatet.

– Til tross for turbulente råvare- og energimarkeder i kvartalet, har vi klart å opprettholde tilfredsstillende marginer på papirproduktene våre. Våre konverteringsprosjekter på Bruck og Golbey går som planlagt, og vil bidra til en langsiktig, bærekraftig industriell plattform, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog, i en pressemelding.

Til tross for høyere salgspriser gikk driftsinntektene ned fra forrige kvartal på grunn av reduserte produksjons- og salgsvolumer som følge av den pågående ombyggingen pluss at salgsprisene også ble påvirket av høyere energi- og andre råvarekostnader.

(©NTB)

[email protected]