Bedøvet ulv
Foto: Statens naturoppsyn/Miljødirektoratet / NTB

Stortinget vil stanse utvidelsen av ulvesona.

2. desember 2020

Stortinget vil blokkere et forslag fra rovdyrforvaltningen om å utvide ulvesonen for å verne en genetisk viktig ulv fra å bli felt.

Arbeiderpartiet hadde onsdag gruppemøte i Stortinget om saken der sekretariatet for flere av rovviltnemndene på Østlandet har gått inn for å utvide ulvesonen. Bakgrunnen er at en finsk-russisk ulv som er beskrevet som genetisk viktig for ulvestammen, har beveget seg utenfor ulvesonen og står dermed i fare for å bli skutt under ordinær lisensjakt, melder NRK.

Senterpartiet har reagert sterkt på forslaget fra rovviltnemndene og krevd hastebehandling i Stortinget. Onsdag slo Arbeiderpartiet fast at de deler Sps oppfatning om politisk behandling. Også Frp støtter forslaget, noe som da betyr at det er flertall i Stortinget.

– Dette innebærer at vi stopper denne utvidelse av ulvesonen og sørger for at lisensjakta kan gjennomføres i tråd med tidligere vedtak i Stortinget, sier stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen i Arbeiderpartiet til kanalen.

– Det er en viktig del av rovviltforliket at slike ulver skal skjermes. Hvis vi verner denne typen ulver, trenger ikke stammen være så stor, sier Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V)

Ulven har vandret inn og ut av ulvesonen og har tidligere blitt bedøvet og fløyet inn igjen i ulvesonen i Kongsvinger etter at den drepte flere reinsdyr i Engerdal.

(©NTB)