Skjemdump fra Google Maps
Skjemdump fra Google Maps

Slitne sauesankere værfaste på fjellet.

13. september 2020

Sju fjellfaste sauesankere i Hardanger ble natt til søndag geleidet ned til en hytte der de har overnattet. Følget besto i utgangspunktet av elleve personer og tre hunder. De var en del av et sankelag som lørdag har lett etter sauer i fjellområdene i indre Hardanger.

Fire personer ble hentet ned fra fjellet ved Ovaldsnuten i Eidfjord kommune ved 21-tiden lørdag kveld, men sju ble værende igjen i det dårlige været.

– Alle sju er sammen med Røde Kors-mannskaper på en hytte i området, sier operasjonsleder Vibeke Næss i Vest politidistrikt til NTB søndag morgen

– De vil gå ned fra fjellet for egen maskin når det er blitt lyst og været tillater det, legger hun til.

Et redningshelikopter måtte lørdag kveld snu på grunn av dårlig vær. Det er vind, lavt skydekke og sludd og snø i området. På grunn av været vil heller ikke det lokale helikopterselskapet kunne foreta flere flyginger. Røde Kors tok seg opp til fjellet til fots.

Det var sauesankerne selv som varslet om at de sto værfaste i fjellet like etter klokken 19 lørdag kveld.

En bonde som var en del av sankinga sier til Nrk -Nokre av sankarane vart utslitne, og kom ikkje seg vidare. Dette er folk som har sanka i heile dag og nokon av dei har gått seg tomme for krefter.

(©NTB)