Sjur Baardsen
Foto: Håkon Sparre

Sjur Baardsen blir ny rektor ved NMBU

25. juni 2019

Styret ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ansatte i dag dekan Sjur Baardsen (60) som ny rektor. Han tiltrer 1. august.

Baardsen sitter ut åremålet til avtroppende rektor Mari Sundli Tveit, det vil si fram til 31. juli 2021. Universitetsstyreleder Siri Hatlen er svært fornøyd med ansettelsen.

– Styret har i dag enstemmig vedtatt å ansette Sjur Baardsen for de gjenværende to år av åremålet til avtroppende rektor. Sjur fremstår som en samlende kandidat for hele NMBU. Med sin omfattende erfaring som leder og fagperson har han et svært godt utgangspunkt for å lede NMBU gjennom den svært viktige, men også utfordrende perioden frem til hele universitetet er samlet på Ås. På vegne av universitetsstyret og hele NMBU vil jeg takke for at han har sagt ja til å ta på seg denne oppgaven, sier styrelederen.

Baardsen kommer fra stillingen som dekan ved NMBUs Fakultet for miljø- og naturforvaltning.

Baardsen har internasjonal erfaring fra blant annet EU-kommisjonens forskningsdirektorat og COSTs domenekomité for skogsektoren. Han har også hatt ledende verv ved European Centre for Nature Conservation, og arbeidet i Skogeiersamvirket. Baardsen har tidligere jobbet som professor i skogøkonomi ved daværende Institutt for naturforvaltning. Han er forstkandidat i skogbrukets driftsteknikk fra Norges landbrukshøgskole, bedriftsøkonom fra BI og har doktorgrad i skogøkonomi.

Kilde: NMBU.no