Kåre Abrahamsen
Foto: Rema 1000

Rema satser på økologisk svinekjøtt

16. november 2018

REMA 1000 innleder samarbeid med norske bønder for å kunne øke andelen økologisk svin i markedet. – Jeg har lenge ønsket å legge om, men manglet forutsigbarhet og midler. Støtte og langsiktighet fra REMA 1000 var avgjørende for at jeg kunne legge om til økologisk drift, sier Kåre Abrahamsen.

– Vårt mål er at det skal være enkelt å velge kvalitetsprodukter som er produsert på en ansvarlig måte. Vi har et ansvar for å møte kundenes forventninger og ser at stadig flere er opptatt av kvalitet, dyrevelferd og ansvarlig produksjon. Produktene vi har utviklet av økologisk svin svarer på disse forventningene, sier Mette Fossum, direktør kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000.

Produktserien dagligvarekjeden har utviklet sammen med Kolonihagen spenner fra pålegg og stykningsdeler, til sesongvarer som ribbe og pølser. Målet har vært å øke utvalget i en kategori med liten tilgang på økologisk råvare. Et tett samarbeid med bønder og produsenter har derfor vært avgjørende.

– Råvarene kommer fra Kåre Abrahamsen, Heinrich Jung og Vidar Julien. På produsentsiden har vi med oss Ask Gård, Jens Eide og Sørlandskjøtt. Et tett samarbeid med disse aktørene har gjort det mulig for oss å gå fra ett til tjue produkter i 2018, sier Fossum.

Mer plass og uteområder hele året

For å stimulere til vekst har REMA 1000 støttet en av bøndene i omleggingen til økologisk produksjon. Kåre Abrahamsen er glad for støtten han har fått til å gjøre nødvendige tiltak.

Midlene har blant annet gått til utebinger som sørger for at grisene har tilgang til uteområder hele året. Videre er fjøset innredet slik at dyrene kan leve ut sin naturlige atferd. Abrahamsen er fornøyd med at trivselen til dyrene har økt, samtidig som produktivitet og lønnsomhet er opprettholdt.

– Dyrene har nå mer plass og kan gå ute hele året dersom de ønsker. Dette har mye å si for velferden til dyrene og min hverdag som bonde. Det er rett og slett triveligere nå, forteller bonden fra Andebu i Vestfold.

Norges første økologiske påleggsskinke

Produktene fra Kolonihagen er tilgjengelig i utvalgte REMA-butikker. Ribbe fra Kåre Abrahamsen og Heinrich Jung vil være tilgjengelig til jul og landets første økologiske påleggsskinke har funnet veien til hyllene. Kolonihagen forteller at responsen fra kundene har vært god.

– Det har vært en fantastisk reise der vi har utfordret oss på å utvikle produkter som sørger for at vi utnytter hele grisen. Responsen fra kundene er god og vi er stolte av å få jobbe med tre engasjerte bønder som setter dyrevelferd i høysetet. Med så gode råvarer blir produktene ekstra gode – eller god smak med god samvittighet, som vi pleier å si i Kolonihagen, sier Jon-Frede Engdahl, grunder av Kolonihagen.

Kilde. Pressemelding fra Reitangruppen.