Reime Gjødselvogn
Foto: Skjermdump fra Reime sin Facebook-side

Reime Produkter AS er konkurs

23. januar 2020

Firmaet Reime Produkter AS ( tidligere Reime Agri) er konkurs, det skriver Roganytt

Reime Produkter AS var i Jæren tingrett og meldte oppbud torsdag.

I retten ble det opplyst at den samlede gjelden er på 16,6 millioner kroner og at selskapets aktiva er på omkring ti millioner kroner.

Virksomheten var fram til torsdag igangværende og firmaet har hatt 29 ansatte.

Reime Produkter AS har holdt til på Nærbø og har vært landets største produsent av gjødselutstyr og innredninger til landbruk. Også utstyr for næringsmiddelindustri har vært en viktig del av virksomheten.

– Selskapet som sådan er ferdig. I teorien kan det gå til andre, som påtar seg gjelden. Vi vil nå se på muligheten til å selge det til en produsent som kan drive det videre. Da vil vedkommende ha en komplett infrastruktur, med produksjonslinjer og ansatte, sier advokat Fredrik Bie til Bondebladet. Han er oppnevnt til bobestyrer.

– Det jeg kan si er at det har vært forhandlinger før konkursen om å få inn nye eiere. Det har man dessverre ikke klart å få til, men jeg ser for meg at det er en høy grad av sannsynlighet for at man, i løpet av ytterst få dager kan få landet en kontrakt med en ny eier, og da vil jo virksomheten drive videre som før, sier Bie til Jærbladet.

Reime Landteknikk AS er et frittstående selskap, som i utgangspunktet ikke påvirkes direkte av dette, skriver de på sin egen Facebook-side.

Kilde: Roganytt, Bondebladet og Jærbladet