Bent Myrdahl
Foto: Q-Meieriene

Q-Meieriene vokser i et stagnerende marked.

21. januar 2020

Q-Meieriene solgte meierivarer for 1.85 mrd. kroner i 2019, mot 1.82 mrd. kroner året før. – Vi oppnådde ikke den veksten vi er vant med, men er likevel brukbart fornøyd, sier Q-sjefen.

Omsetningen i selskapet økte med 31 mill. kroner fra 2018 til 2019, som gjør at Q-Meieriene kan skilte med en vekst på 1,7 prosent

  • Tallene viser at forbrukerdrevne innovasjoner som Skyr® Luftig, Skyr® Mini og Q Frokostyoghurt bidrar svært positivt, forklarer administrerende direktør i Q-Meieriene Bent Myrdahl.

I et marked som ser ut til å ha stagnert har Q-sjefen likevel et optimistisk syn på fremtiden for meieriprodukter.

  • Ved hjelp av åpen forbrukerdrevet innovasjon tror jeg fortsatt det er mulig å skape nyvinning og vekst i flere meierikategorier, sier Myrdahl.

Fortsetter å innovere i yoghurthyllen 
Q har hatt fremgang med konseptet poseyoghurt og kan i 2019 vise til en omsetningsvekst på 45% for bestselgeren Q Frokostyoghurt.

  • Veksten i yoghurtkategorien skyldes både god smak og smart emballasje. Vi er helt avhengig av at forbrukerne utfordrer oss til å tenke nytt. Den åpne og ærlige dialogen gjør at vi våger å ta sjanser på å utvikle nye smaker og formater.

 

Flere kjøper Q-melk
Q har i 2019 forbedret markedsandelen på melk fra 24,4 % til 25,6 % i 2019.

  • Vi har kjempet bra for å vinne andeler. Likevel har vi fortsatt noen barrierer å bryte, sier sjefen som har puttet mobilnummeret på millioner av melkekartonger.

Q i ferd med å etablere større kapasitet

Per nå har vi utnyttet hver centimeter i meierianleggene våre. Det er derfor gledelig å se at nybygget på Q Jæren begynner å reise seg. Her skal vi få et topp moderne anlegg med plass til økning i dagens bestselgere og nye forbrukerdrevne innovasjoner. Selv om det er en del mørke skyer over meieribransjens fremtid, velger vi å forholde oss optimistisk til det hele, sier Myrdahl.

Kilde: Pressemelding fra Q-Meieriene