Gulrøtter
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Poteter og gulrøtter drukner

19. oktober 2018

Vanskelige høsteforhold og synkende produksjon mot slutten av sesongen preger grønnsaksmarkedet. I Rogaland og Trøndelag går regnværet hardt ut over potet og gulrotavlingene. Det melder Landbruksdirektoratet i sin ukentlige markedsrapport.

40 prosent av potetavlingene i Rogaland og store mengder poteter i Trøndelag står fremdeles ute i åkrene, og det er uvisst hvor mye av den som kan høstes etter regnværet. Målprisen på poteter går opp neste uke, og prisen i markedet forventes å stige litt.

Det er store regionale utfordringer med høsting av gulrøtter. Både Trøndelag og Rogaland har mistet avlinger på grunn av mye regn den siste tiden. I Rogaland håper man at de røttene som står i åkrer med litt helling, vil kunne høstes etter regnværet.

Salget av løk går som normalt, men det ligger fremdeles en del løk ute til tørk i Trøndelag, i svært dårlige tørkeforhold.

Det står fremdeles en del blomkål og brokkoli ute på jordene, som kan høstes i 2–3 uker til så lenge været tillater det. Det suppleres med en del importert brokkoli, som presser prisen nedover på norsk vare.

Sjekk ut prisene Landbruksbørsen

Kilde: Landbruksdirektoratet