Oslo 20230804. 
Sandra Borch overtar rollen som ny forsknings- og høyere utdanningsminister, mens Geir Pollestad utnevnes til ny landbruksminister.
Foto: Frederik Ringnes / NTB
Oslo 20230804. Sandra Borch overtar rollen som ny forsknings- og høyere utdanningsminister, mens Geir Pollestad utnevnes til ny landbruksminister. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Pollestad informerte Støre om familiens kyllingproduksjon

4. august 2023

Broren og foreldrene til landbruksminister Geir Pollestad (Sp) eier deler av en stor kyllingprodusent. – Første tingen jeg fortalte, sier Pollestad.

Arild Pollestad, broren til nyutnevnte landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp), eier 39 prosent av Hå Rugeri. Det er landet nest største rugeri av kyllinger. 

Foreldrene til Pollestad eier 10 prosent av selskapet.

Nortura eier 51 prosent av selskapet.

Statsråden sier til Aftenbladet at hans forbindelse til rugeriet var det første han tok opp i habilitetssamtalene med Statsministerens kontor (SMK).

– Ja, det var vel første tingen jeg fortalte. For min del av habiliteten er kanskje dette hovedutfordringen. Så det sa jeg først, sier han til Aftenbladet.

Pollestad sier også at som landbruksminister er han forberedt på å vurdere habiliteten sin i saker som omhandler kyllingindustrien.

 

(©NTB)

[email protected]