Truls Hansen
Foto: Privat

Pløyekurs på nett med 500 deltagere

26. mars 2020

Hm, pløyekurset avlyst – hva gjør vi nå, tenkte Truls. Få dager etterpå hadde nesten 500 bønder meldt seg på NLR-pløyekurs på nett.

Norsk Landbruksrådgiving (NLR) har digitale verktøy som lar bønder delta på kurs fra egen stue, der rådgiveren deler skjerm og kan vise presentasjoner og videoer, og deltakerne kan stille spørsmål i en chat på sida av skjermen.

På det timelange programmet denne gangen sto en gjennomgang av innstilling av plogen, inkludert praktiske tips og triks. Alt fra det agronomiske formålet med pløyinga til grunninnstilling og justering og korrigering av feiljusteringer. På tampen av pløyinaret strømmet det på med gode spørsmål fra deltakerne.

Før kurset var avsluttet, konkluderte Kay klart og tydelig: Dette var genialt! 🙂

Per André fastslo at: «Kommer noe bra ut av koronakrisa, meget interessant!» mens Hanna takket for et veldig bra initiativ.

Kommet for å bli

Pløyinaret ble holdt av rådgiver i presisjonslandbruk og maskinteknikk i Trøndelag, Truls Olve Terjesønn Hansen. Han er lidenskapelig opptatt av riktig bruk av plog. Med en fortid som plogmann i Kverneland er han også litt over middels faglig kvalifisert. Og med en godt forberedt presentasjon er det ingen problemer med å drive faglig rådgiving på høyt nivå fra heimekontoret, noe mange NLR-rådgivere er i gang med i disse dager. De fleste likevel i litt mindre forsamlinger, til erstatning for tidligere planlagte arrangementer.

Fagdirektør i NLR, Kåre Oskar Larsen, fastslår at slike tiltak er noe du kan vente deg mer av fra NLR i tida framover. Uansett krisetider eller ikke: Kjappe kurs du kan ta uten å bruke halve tida i bil først, er kommet for å bli. Teknologien NLR benytter er enkel å koble seg på, og fungerer stabilt og fint for de aller fleste. Og nå kom et ekstra spark bak for å iverksette den gode ideen.

Kilde: Pressemelding fra Norsk Landbruksrådgiving