Politibil
Illustrasjonsbilde Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Mann omkom ved slakting av gris på en gård i Innlandet.

11. februar 2020

NTB
Oppdatert 12.02. En mann i 40-årene omkom tirsdag ettermiddag i forbindelse med slakting av en gris ved et gårdsbruk i Namnå i Grue kommune.

Politiet anser dødsulykken på Namnå i Grue kommune tirsdag der en mann mistet livet under slakting, som en arbeidsulykke.

Mannen i 40-årene var hos en nabo for å hjelpe til med å slakte en gris som ikke kunne transporteres på vanlig dyretransport, da ulykken skjedde.

Politiet opprettet tirsdag en undersøkelsessak for å etterforske om det var skjedd noe mistenkelig. På bakgrunn av vitneavhør og annen informasjon fra stedet, anser politiet onsdag dødsfallet som ikke mistenkelig.

Ulykken inntraff da han skulle sette en trynestropp rundt snuten på grisen samtidig som han holdt i slaktepistolen. Ved et uhell ble pistolen avfyrt, og skuddet traff avdøde i brystregionen, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Lite tettsted

Politiet fikk melding om hendelsen via AMK-sentralen klokka 14.39. Nødetater med luftambulanse rykket til stedet, og det ble forsøkt gjenoppleving, men mannens liv sto ikke til å redde.

De pårørende er varslet og blir fulgt opp av helsepersonell.

Namnå er et tettsted ved Glomma i Grue kommune i Innlandet fylke. I 2017 bodde det rundt 350 mennesker på tettstedet.