Framvisning av skisser for bruk av pels

Pels på motevisninger i Milano, Paris, London og New York

26. mars 2018

Årets moteuker for høst/vintersesongen 2018/19 er nylig gjennomført. Pels var godt representert på catwalken i New York, London, Milano og Paris. Nå har den norske stjerneskudd-designeren Edda Gimnes begynt å jobbe med pelstypen «Norwegian Type».

Som alle andre trender dukker de gjerne opp igjen med jevne mellomrom. Under årets moteuker ser vi at pels er sterkt tilbake i motebildet.

Ekte og naturlig pels
Julie Maria Iversen er sjef for design og kreativitet ved Kopenhagen Fur Studio, i København. Hun bekrefter at pels var tilbake på de viktige motevisningene i Paris, London, Milano og New York.

– Det er utrolig flott å se at pels er tilbake i trendbildet. I Milano så vi pels representert i 2 av 3 moteshows. Det blir spennende å følge utviklingen videre, sier hun.

Norsk eksportsuksess Norsk skinn er i verdenstoppen, og utmerker seg med svært god kvalitet på både mink- og reveskinn. Norske pelsdyrbønder sender skinn til Danmark som her blir solgt videre til blant annet Kina, Russland, Tyrkia og Japan. Det norske designtalentet Edda Gimnes jobber nå med Norwegian Type, som har blitt omtalt som verdens fineste pels.

– Edda er en lysende stjerne på designhimmelen. Hun har allerede gjort seg bemerket blant finalistene av den anerkjente LVHM-prisen. Edda elsker lek med forskjellige materialer generelt, og forelsket seg fort i Norwegian Type for den høye kvaliteten, volumet og fargespillet, sier Iversen.

Bærekraftig og miljøvennlig produksjon Naturlig pels har lang holdbarhet, er naturlig nedbrytbart og ikke minst isolerer det godt på kalde dager.

– Naturlig pels er meget bærekraftig. Materialet er organisk og naturlig nedbrytbart. Kunstpels på sin side etterlater mikroplast i miljøet og har en betydelig negativ innvirkning på dyreliv og havmiljø. For oss henger også bærekraft sammen med dyrevelferd. Dyrene skal ha det godt og det skal være tydelig for alle å se. Vi bruker Welfur-sertifisering, som per dags dato er det mest ambisiøse sertifiseringsprogrammet for dyrehold i Europa, forteller Iversen.

Kilde: Pressemelding fra Norges Pelsdyralslag