kyllingfilet
Illustrasjonsfoto

Opprør blant kyllingbønder på Jæren.

14. januar 2022

Det er opprør blant kyllingbøndene på Jæren. Thor Ove Vistnes på Randaberg truer med å legge ned driften på grunn av skyhøye kraftutgifter, det skriver NRK Rogaland.

– Jeg kan ikke skru av strømmen når det er dyrt, det må stå på. Og så har gassprisen doblet seg, og nå har vi også fått beskjed om at kraftforprisene stiger. Så nå løper utgiftene løpsk, sier han.

På grunn av strømprisene tilbyr Den Stolte Hane 33 øre mer per kylling til sine bønder, i en avtale som ble inngått i desember.

En hån, mener Vistnes, som krever 80 øre ekstra for å dekke utgiftene.

Vistnes hevder imidlertid at et opprør er på gang – at 15 kyllingbønder på Jæren vurderer å følge etter og gjøre som ham.

– Det er en fortvila situasjon våre medlemmer står i, og vi har full forståelse for at de sier ifra. Vi har også sagt ifra, både til staten og i media, om at bonden kan ikke stå med disse kostnadene aleine, sier nestlederen Norsk Fjørfelag, Tone Steinsland

Hvis bøndene på Jæren gjør alvor av truslene, vil norske forbrukere merke det, ifølge Steinsland.

Glem det, er beskjeden fra Den stolte hane. De har gitt kyllingbonde Vistnes et ultimatum: Enten produserer du kylling for dagens pris, eller så sier vi opp avtalen.

Kilde: NRK Rogaland