Illustrasjonsfoto: F. Meyer
Illustrasjonsfoto: F. Meyer

Økte energipriser reduserer avregningsprisene på slakt

16. april 2022

Økte energipriser for inntransport og slakting reduserer bøndenes avregningspriser for slakt, det melder Nortura i dag. Reduksjonen er mellom 20 og 50 øre pr. kg. kjøtt. Det betyr at økningen i storfeprisen blir mindre enn planlagt og at prisene for gris og sau/lam settes ned.

Dette er endringene som trer i kraft fra mandag 18. april.

Storfe
Fra mandag 18. april øker avregningsprisen for storfe med kr. 0,95 pr kg og kalv med kr. 0,81 pr kg grunnet økt engrospris med kr. 1,30 pr kg, samt økte kostnader for energi og inntransport. Energiprisene både for inntransport og slakting har økt betydelig det siste halvår. Nortura må av den grunn øke trekket for slakting og inntransport fra 18. april.

Gris
Energiprisene både for inntransport og slakting har økt betydelig det siste halvår. Nortura må av den grunn øke trekket for slakting og inntransport fra 18. april. Avregningsprisen for slaktegris reduseres med kr. 0,24 pr kg, flådd purke og råne med kr. 0,33 pr kg.

Sau og lam
Energiprisene både for inntransport og slakting har økt betydelig det siste halvår. Nortura må av den grunn øke trekket for slakting og inntransport fra 18. april. Avregningsprisen for sau, ungsau og vær reduseres med kr. 0,21 pr kg og lam med kr. 0,22 pr kg.

Kilde: Nortura Medlem