En uoffisiell oversikt Landbruk24 har laget viser at det økte salget av kjøtt Norge i 2020 ble dekket av import og reduksjon i reguleringslager. Ut i fra disse tallene har det norske kjøttsalget økt med omlag 5 prosent i 2020 sammenlignet med 2019.
Tabellen oppdatert 19 januar: Ved en feil var saltet kjøtt falt ut.
Produksjonen av storfe- og svinekjøtt gikk litt ned i fjor, mens sau og lam hadde en liten oppgang. Det har så langt ikke kommet statistikk for salget av fjørfekjøtt.
Samlet import har økt fra 13 365 tonn til 24 341 tonn, mens eksporten har gått ned fra 4 549 tonn til 3 669 tonn.
Det er kun endringer i reguleringslager som er med i denne oversikten, sannsynligvis har det også vært en betydelig reduksjon i lagrene i de enkelte kjøttbedrifter.
2020 | Storfe | Sau/lam | Gris |
Norsk prod. | 85 100 | 24 183 | 131 346 |
Import | 16 260 | 298 | 7 783 |
Red reglager | 1 751 | 1 037 | 2 162 |
-Eksport | 15 | 273 | 3 381 |
Sum | 103 096 | 25 245 | 137 906 |
2019 | |||
Norsk prod. | 86 500 | 24 183 | 132 065 |
Import | 10 415 | 492 | 2 458 |
Red reglager | 1000 | 83 | 438 |
-Eksport | 60 | 633 | 3 856 |
Sum | 97 855 | 23 931 | 131 105 |
Kilder: Animalia, Nortura og Statistisk sentralbyrå.